Klantenervaringen

Leer van de ervaringen van anderen

"Ineke zit een maand zonder wasmachine omdat haar motor kapot zou zijn. Bij een tweede diagnose ontdekt een reparateur een doorgebrand draadje. Na ‘reparatie’ maakt de wasmachine een hels kabaal en ziet Ineke precies dezelfde foutmelding. Ze vermoedt dat haar oude defecte motor opnieuw in haar apparaat is geplaatst. Ze is 120 euro armer."


Contact blijkt niet mogelijk na aankoop

"Enige weken terug heb ik online een vaatwasser bij *** Witgoed gekocht. Na aankoop viel mij allereerst op dat dit bedrijf telefonisch nagenoeg onbereikbaar is. De vaatwasser die werd bezorgd was een andere dan besteld en om dit recht te laten zetten heb ik vele malen geprobeerd hen te bereiken. Géén excuses voor de verkeerde levering, zelfs probeerden zij de schuld op een ergerlijke manier af te wimpelen. Nu, na enige weken blijkt er een klein defect aan de vaatwasser en probeer ik hen wederom te bereiken. Tot op heden is mij dat telefonisch niet gelukt; ik krijg óf het antwoordapparaat óf een in gesprekstoon."

Afspraken worden niet nagekomen

"Wij hadden afgesproken om 19.00 uur in de avond .Tegen 22.00 uur kwamen de monteurs binnen. Na 2 minuten gekeken te hebben naar de wasdroger wilde ze dat ik eerst 45 euro betaalde en dat ze dan later in de week terug zouden komen(na een telefoontje). Uiteraard heb ik niet betaald .Heb nu na 1 week nog geen telefoontje gekregen. Dus maar goed dat ik niet betaald heb. Heb inmiddels een nieuwe wasdroger gekocht maar zoals uw zal begrijpen niet bij deze firma".

Extra defect na reparatie

"Ik ben ook weleens naar zo'n gsm dokter in Rotterdam geweest. Was een grote oplichters bende. Waren moeilijk bereikbaar via de telefoon en deden een reparatie om vervolgens zelf wat te slopen. Mijn home knop was kapot en die hebben ze toen gemaakt, eerst natuurlijk onderzoekskosten betalen en daarna de kosten van het maken. Toen ik thuis kwam en gebeld werd kon niemand me verstaan dus ik weer terug naar de firma. Was allemaal toevallig dat mijn telefoon kapot was gegaan na hun reparatie. Ik kon als ik wilde weer 39 euro onderzoekskosten gaan betalen en weer laten maken, volgens hun zagen ze de vorige keer al sporen van vochtschade en daarom was nu mijn microfoon kapot. Hele discussie maar ik schoot er niks mee op. Telefoon weer meegenomen en weer wat geleerd. Nu is die zaak failliet. "